Przepis na Miniaturowe babeczki mandarynkowe

babeczki mandarynkowe – składniki:

  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 35 g margaryny
  • 3 duże łyżki jogurtu
  • 2 mandarynki
  • 90 g mąki
  • 1 marchewka ok 100 g
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kostek czekolady
  • 50 g cukru trzcinowego

babeczki mandarynkowe Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach na miniaturowe muffiny mandarynkowe. Pokrój mandarynki na małe kawałki, obierając je. Na suchej patelni wymieszaj marchewkę i mandarynki, smaż przez 4-5 minut, a następnie podawaj. Gdy gotowanie dobiega końca, posyp cynamonem. Spraw, aby margaryna była delikatniejsza. Połącz cukier, proszek do pieczenia i mąkę w misce. W misce połącz marchewkę z mandarynkami, jogurtem i rozdrobnioną margaryną. Napełnij małe filiżanki wszystkimi dodatkami za jednym razem. Część podgrzałam w silikonowej foremce, żeby zrobić lód. Piec przez 18 do 20 minut w 180 stopniach. Po schłodzeniu można dodać markery lub czekoladę upłynnioną pod prysznicem wodnym.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *