Przepis na Mocno bananowe babeczki z bakaliami

Składniki na bananowe babeczki:

  • 2 łyżki pestek
  • 4 mocno dojrzałe banany
  • dyni
  • 3 łyżki złotych rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mokre:
  • 3 łyżki jogurtu
  • oraz:
  • 0,5 szklanki cukru trzcinowego
  • 50 g masła
  • 2 łyżki otrębów pszennych
  • 1 jajko
  • suche:
  • pszennej
  • 1,5 szklanki mąki

bananowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Mocne babeczki bananowe z orzechami i rodzynkami W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, otręby pszenne i proszek do pieczenia. Nie oblewam brylantowych rodzynek przed dodaniem pestek dyni, ponieważ rzadko są suche. Mieszać. Rozpuszczoną margarynę wlej do pozostałej miski, dodaj jajko, a następnie dodaj jogurt. Mieszać. Córka zmiażdżyła banany i zmierzyła ich wielkość przed dodaniem ich do mokrych składników. Uderz banany widelcem z niedyskrecją po ich rozebraniu. Mieszać. Utwórz kształt z mieszanki dwóch naczyń i papierowych kubków. W 180 stopniach piec około 25 minut.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *