Składniki na bananowe babeczki:
- 2 łyżki pestek
- 4 mocno dojrzałe banany
- dyni
- 3 łyżki złotych rodzynek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- mokre:
- 3 łyżki jogurtu
- oraz:
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego
- 50 g masła
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 1 jajko
- suche:
- pszennej
- 1,5 szklanki mąki
bananowe babeczki Jak przygotować:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Mocne babeczki bananowe z orzechami i rodzynkami W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, otręby pszenne i proszek do pieczenia. Nie oblewam brylantowych rodzynek przed dodaniem pestek dyni, ponieważ rzadko są suche. Mieszać. Rozpuszczoną margarynę wlej do pozostałej miski, dodaj jajko, a następnie dodaj jogurt. Mieszać. Córka zmiażdżyła banany i zmierzyła ich wielkość przed dodaniem ich do mokrych składników. Uderz banany widelcem z niedyskrecją po ich rozebraniu. Mieszać. Utwórz kształt z mieszanki dwóch naczyń i papierowych kubków. W 180 stopniach piec około 25 minut.
Dodaj komentarz