Przepis na MUGCAKE CZEKOLADOWE I ORZECHOWE (babeczki z mikrofali)

Babeczki do zrobienia w 5 min.

Składniki na babeczki z mikrofali:

  • ✔️odrobina wody
  • ✔️10 g orzechów włoskich wersja orzechowa
  • +pół łyżeczki kakao wersja czekoladowa
  • ✔️pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ✔️1 jajo
  • ✔️50 g mąki (u mnie z brązowego ryżu)

babeczki z mikrofali Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

1. Przygotowanie: 1. Dodać orzechy lub kakao i wymieszać z mąką, jajkiem i proszkiem. Aby mieszanka była dość lejąca, dodaj trochę wody. 2. W kokilkach podgrzewaj następną masę przez cztery minuty w kuchence mikrofalowej.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *