najszybsze babeczki – lista składników:
- 75 gr. masła
- 6 łyżek mleka
- 115 gr. cukru pudru
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cytryny
- 180 gr. mąki
- skórka z jednej cytryny
- 2 duże jajka
- 150 gr. serka „Philadelphia„ (koniecznie użyjcie tego sprzedawanego w papierku , a nie w pudełeczkach.Ten w pudełeczkach jest rzadszy i przez to krem będzie za rzadki)
- Krem:
- 1 cytryna
- Babeczki
- 120 gr. masła
- 180 gr. cukru
najszybsze babeczki Jak zrobić:
Zobacz także: szybkie ciasteczka
Babeczki z dużym sercem, które poruszają się szybko. Babeczki: Piekarnik powinien być gotowy, gdy ma 180 stopni. Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce, aż będą gładkie, około dwóch do trzech minut, przed włożeniem ich do foremek na muffiny (do 3/4 wysokości). Zaplanuj około dwudziestu minut. ponadto wszystkie części kremu łączą się w jedną całość. Użyj ozdobnego rękawa do dekoracji babeczek po ich schłodzeniu przez około 30 minut w lodówce. nbsp; wariant w kształcie serca: Podziel pozostałe ciasto na około jedną trzecią. Nałóż żel na izolowany obszar, aby zabarwić go na czerwono. Czerwone ciasto upiecz u mnie w małej foremce na wysokość jednego centymetra. keksówka. W temperaturze 180 stopni podgrzewaj przez około dziesięć minut. Zostawić do ostygnięcia w piekarniku (ja ciasto schłodziłam po wyjęciu z formy przed zamrożeniem na kilka minut). Z mrożonej mieszanki można zrobić małe serca. Foremki do muffinek napełnij sercami. Jedną ręką trzymamy serca, a drugą wlewamy bezbarwne ciasto do foremek. Pałkarz trochę podniesie się, więc nie napełniaj foremek do wyjątkowo wysokiego poziomu, ale do około 3/4 poziomu. Podgrzewać przez pół godziny. Daj chłodnym andnbsp; Wychodzimy za burtę. Uwaga! Pamiętajcie, że serca ułożyliśmy tak, aby po wycięciu nie uzyskać oczekiwanego kształtu! Inspiracja: www.madewithloveby.me
Dodaj komentarz