Przepis na Piernikowe babeczki z kremem śmietankowym

Świąteczne babeczki z kremem śmietankowym i piernikami z marmoladą.

Składniki na babeczki z kremem śmietankowym:

  • przyprawa do piernika, 1 łyżeczka
  • olej, 200 ml
  • jajka, 2 szt
  • woda, 200 ml
  • pierniki z marmoladą, 7 szt
  • Mąka pszenna, 1 szklanka
  • śmietana 36%, 200 ml
  • kakao, 4 łyżki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • cukier puder, 4 łyżki
  • cukier, 2/3 szklanki

babeczki z kremem śmietankowym Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Zintegruj cukier i jajka razem. Stopniowo dodawać olej, wodę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Całkowicie wmieszać kakao. 2 do foremek (użyłam silikonu, nic dziwnego; proponuję!) Ciasto powinno sięgać mniej więcej do połowy wysokości. Piecz muffiny przez 25 do 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza lub do momentu, gdy „suchy patyczek” wyjdzie suchy. Przeprowadzamy pewne badania. Górę usunęliśmy. Cukier puder dobrze wymieszać ze śmietaną. Dodano go do posypki. Babeczki gotowe. Do dekoracji użyjemy piernika.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *