Najłatwiejszy wypiek i prosta receptura. Poradzi sobie z tym każdy, nawet bez specjalnych umiejętności w kuchni. Koniecznie wypróbuj i sprawdź czy miałam rację!
proste babeczki – składniki:
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru
- Ciasto
- 200 ml śmietany 30%
- 200 g serka mascarpone
- cukier waniliowy
- Krem
- 1/2 szklanki oleju
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1 kisiel cytrynowy( dodając inny np. truskawkowy nadamy lekki posmak i kolor )
- ulubiona posypka
- 5 jajek
proste babeczki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. Oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywną pianę bez cukru. Następnie białka, cukier, przesianą mąkę, galaretkę, cukier waniliowy i proszek należy delikatnie połączyć z pianką. Zmiksować i pod koniec dodać olej. Puste papierowe kubki. Przygotuj się na blisko 20 minut w 180 stopniach. 2. Krem należy zaplanować zaczynając od 30% śmietanki stałej i mascarpone cheddar. Po dokładnym połączeniu wszystkiego dodać cukier. Kremem posmarować babeczki. Popraw posypką.
Dodaj komentarz