Przepis na Słone babeczki z pieczarkami

słone babeczki – lista składników:

  • łyżka majeranku
  • 100 g żółtego sera
  • 3 łyżki smażonej cebulki
  • pieprz
  • orzechów
  • łyżka masła
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • żółtko
  • sól
  • 0,5 łyżeczki czarnego
  • cebula
  • pieprzy
  • Ciasto:
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dkg pieczarek
  • 150 g mąki
  • 1/2 szklanki włoskich
  • zimna woda
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Oraz:
  • czarny
  • Nadzienie:
  • 3 łyżki smalcu

słone babeczki Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: owsiane ciasteczka

Do każdego suchego elementu mieszanki dołączamy babeczki z grzybami i solą. Następnie dodać pozostałe składniki, smalec i łyżkę wody. Masę przełożyć do miski lub na blat, gdy zacznie się zlepiać i szybko zagnieść w kulę. Schłodzić i zawinąć w folię. Na patelni zeszklić cebulę na łyżce masła. Dodaj pokrojone grzyby, gdy płyn będzie klarowny i gotuj na wolnym ogniu, aż grzyby będą miękkie. Dodać drobno posiekane orzechy i na koniec doprawić solą, piórami i majerankiem. Z mąki i tłuszczu można zrobić foremki do ciasta. Nadzienie należy równomiernie rozłożyć na wierzchu każdej babeczki. Piec przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy babeczki zaczną się karmelizować na brzegach, wyjmij je z pieca i udekoruj cheddarem i pomidorami. Pozostawić do ostygnięcia na około dziesięć minut w gorącym piekarniku.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *