kruche babeczki z pastą – składniki:
- 250 g kremowego twarogu
- ulubione zioła do smaku
- 20 dag masła
- ½ kg mąki
- sól
- 1-2 łyżki śmietany
- Pasta serowa
- 2 jajka
- Kruche babeczki można kupić gotowe w markecie lub zamówić w pobliskiej cukierni. Dla chętnych podaję prosty przepis.
- sól
kruche babeczki z pastą Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Ciasto kruche i pasta serowa w babeczkach: Przesącz mąkę na upieczoną dobrą deskę, posiekaj ją pastą, solą i jajkami, natychmiast manipuluj nią i włóż do lodówki na około dwie godziny. Wylewamy na babeczki i po rozwałkowaniu cienko nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20 minut w 160 stopniach. Zmiel części kleju. do dekoracji: kilka przykładów to suszone na słońcu pomidory, kawałki ogórka, peklowana lub surowa papryka, migdały gotowane w pojemnikach, kawałki salami i sardynki w puszkach. w świetle tego, co możesz sobie wyobrazić. Jeśli chcesz, aby klej był dobrze ułożony na babeczkach, kup rękaw z końcówką.
Dodaj komentarz