Przepis na Śniadaniowe babeczki jajeczne

babeczki jajeczne – składniki:

  • 2 łyżki mąki
  • 10 dag szynki
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag żółtego sera
  • kilka liści świeżej bazylii
  • 3 jajka
  • pszennej
  • 1 młoda nieduża cukinia
  • 2 łyżki oliwy
  • sól

babeczki jajeczne Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Śniadaniowe babeczki z jajkami Umytą cukinię pokroić w drobną kostkę. Smażymy na oleju do miękkości – doprawiamy solą i pieprzem. Ubij jajka z mąką, mlekiem i pozostałymi składnikami. Dodaj zmielony cheddar do jajek. Szynkę należy pokroić w paski lub kostkę. Bazylia jest pokrojona w plasterki. Dodać do masy jajecznej. Przygotować około 25 minut w foremkach na herbatniki podgrzanych do 200 stopni.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *