babeczki jajeczne – składniki:
- 2 łyżki mąki
- 10 dag szynki
- 1 szklanka mleka
- 10 dag żółtego sera
- kilka liści świeżej bazylii
- 3 jajka
- pszennej
- 1 młoda nieduża cukinia
- 2 łyżki oliwy
- sól
babeczki jajeczne Przygotowanie
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Śniadaniowe babeczki z jajkami Umytą cukinię pokroić w drobną kostkę. Smażymy na oleju do miękkości – doprawiamy solą i pieprzem. Ubij jajka z mąką, mlekiem i pozostałymi składnikami. Dodaj zmielony cheddar do jajek. Szynkę należy pokroić w paski lub kostkę. Bazylia jest pokrojona w plasterki. Dodać do masy jajecznej. Przygotować około 25 minut w foremkach na herbatniki podgrzanych do 200 stopni.
Dodaj komentarz