Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób.
A dlaczego niezwykły ?
Bo podane w formie babeczek.
Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie.
Może się skusicie ?
Składniki na babeczki z chleba:
- 100 g wędzonego boczku ( plastry )
- 2 garści świeżego szpinaku
- sól do smaku
- 500 g chleba tostowego
- 1/2 szk mleka
- 1/2 szk prażonej cebulki
- 10 jajek
- składniki na 17 babeczek
- 1/2 szk posiekanego szczypiorku
- pieprz do smaku
- 200 g podsuszanej kiełbasy krakowskiej ( plastry )
- 10 koktajlowych pomidorków
- 100 g żółtego sera
babeczki z chleba Jak przygotować
Zobacz także: inny przepis
Po pokrojeniu chleba w trójwymiarowe kształty umieść je w misce. Wymieszaj mleko z jajkami, które zostały rozbite w innej misce. Oprócz oddzielonych pomidorów i mielonego sera cheddar dodaj szpinak, posiekany szczypiorek i cebulę. Dodać pokrojony boczek i frankfurterkę, doprawić solą i pieprzem do smaku i ponownie zmiksować. 2 Wymieszaj ze sobą kostki tostowe i pozostałe składniki w misce. Foremki na babeczki wysmarować masłem (można też użyć papierowych kubeczków, co ułatwi wyeliminowanie babeczek z formy). W zagłębieniach umieścić uformowane fragmenty masy zastygłej. W 190 stopniach piec babeczki przez 25 minut. Trzymaj się ciepło.
Dodaj komentarz