Przepis na Tęczowe babeczki Marty

tęczowe babeczki – lista składników:

  • 6 łyżek oleju
  • 3 jajka
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • barwniki spożywcze w proszku
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jogurt

tęczowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Tęczowe babeczki by Marta Mix cukru i jajek. Dodaj inne mocowania oprócz barwnika spożywczego. Mielemy na jednolitą masę. Podziel ciasto na równe porcje dla każdego koloru. Uwzględnij jeden kolor w każdym elemencie. Do każdej foremki należy naraz wlewać ciasto w jednym kolorze. Przygotuj babeczki do wyrośnięcia w temperaturze 180 stopni. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *