babeczki z porzeczkami – składniki:
- 140 g masła
- 0,25 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 czubate łyżki jogurtu
- 120 g cukru
- 2 jajka
- pszennej
- 200 g czarnych porzeczek
- 1,25 szklanki mąki
babeczki z porzeczkami Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Babeczki z porzeczką i kremem: Połącz miękkie masło i cukier, aby uzyskać puszyste ciasto. Mieszaj jajka, aż uzyskają lekką, równomierną konsystencję. Następnie należy dodać jogurt o temperaturze pokojowej oraz przesiany proszek do pieczenia i mąkę sodową. Napełnij odtwarzacz porzeczkami i delikatnie wymieszaj łyżką po całkowitym umyciu i wysuszeniu. Uformuj masę z 12 papierowych kubków po umieszczeniu jej w piecu nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy około dwóch godzin.
Dodaj komentarz