Przepis na Ucierane babeczki z porzeczkami

babeczki z porzeczkami – składniki:

  • 140 g masła
  • 0,25 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżki jogurtu
  • 120 g cukru
  • 2 jajka
  • pszennej
  • 200 g czarnych porzeczek
  • 1,25 szklanki mąki

babeczki z porzeczkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Babeczki z porzeczką i kremem: Połącz miękkie masło i cukier, aby uzyskać puszyste ciasto. Mieszaj jajka, aż uzyskają lekką, równomierną konsystencję. Następnie należy dodać jogurt o temperaturze pokojowej oraz przesiany proszek do pieczenia i mąkę sodową. Napełnij odtwarzacz porzeczkami i delikatnie wymieszaj łyżką po całkowitym umyciu i wysuszeniu. Uformuj masę z 12 papierowych kubków po umieszczeniu jej w piecu nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy około dwóch godzin.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *