Przepis na Wielkanocne budyniowe waniliowe babeczki do koszyka

waniliowe do koszyczka i nie tylko -polecam

babeczki do koszyka – lista składników:

  • 1 czubata szklanka maki pszennej
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 100 g masła rozpuszczonego masła
  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1/2 szklanki drobnego cukru

babeczki do koszyka Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. W przesiewaczu połącz proszek do pieczenia i budyń. Oddziel żółtka i białka. Dodawać po jednym żółtku po ubiciu białek z cukrem i mieszaniu do połączenia. Stopniowo dodawać suche składniki przed dodaniem stopionego masła i energicznie mieszając łyżką. Przygotowaną masą napełnij foremki na babeczki na około 3/4 wysokości i podgrzewaj przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Posyp cukrem pudrem tuż przed podaniem i ciesz się.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *