Przepis na Wytrawne babeczki warzywne z orzechami

babeczki warzywne – lista składników:

  • 4 łyżki oleju
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 ml kefiru
  • 1 czerwona papryka
  • 1 niewielka ugotowana marchewka
  • 250 g mąki
  • 5 dag startego sera
  • 1/2 łyżeczki soli
  • rzepakowego
  • włoskich
  • chilli do smaku
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 duże jajo
  • 1/2 szklanki orzechów

babeczki warzywne Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę, aby zrobić babeczki z pikantnymi warzywami i orzechami. Połącz jajko, kefir i pięć łyżek oleju w osobnej misce. Zmiel cheddar, pokrojoną w kostkę marchewkę i cukinię. Do smaku można dodać chili w proszku, sól i pieprz. Odrywamy pieprz. Połowę podziel na ozdobne paski, a połowę na małe kostki. Aby połączyć mąkę, dodaj ją do płynu. Paprykę pokroić na małe kawałki. Masę przełożyć do foremek wyłożonych papillotem. Dla wzbogacenia do każdego dodajemy rozgniecione orzechy i pasek papryki. Przygotować w 180 stopniach Celsjusza w mocno nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut. Usuń babeczki z brojlerów, gdy się ugotują.


Opublikowano

in

by

Tags:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *