babeczki warzywne – lista składników:
- 4 łyżki oleju
- 1 mała cukinia
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 ml kefiru
- 1 czerwona papryka
- 1 niewielka ugotowana marchewka
- 250 g mąki
- 5 dag startego sera
- 1/2 łyżeczki soli
- rzepakowego
- włoskich
- chilli do smaku
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 duże jajo
- 1/2 szklanki orzechów
babeczki warzywne Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę, aby zrobić babeczki z pikantnymi warzywami i orzechami. Połącz jajko, kefir i pięć łyżek oleju w osobnej misce. Zmiel cheddar, pokrojoną w kostkę marchewkę i cukinię. Do smaku można dodać chili w proszku, sól i pieprz. Odrywamy pieprz. Połowę podziel na ozdobne paski, a połowę na małe kostki. Aby połączyć mąkę, dodaj ją do płynu. Paprykę pokroić na małe kawałki. Masę przełożyć do foremek wyłożonych papillotem. Dla wzbogacenia do każdego dodajemy rozgniecione orzechy i pasek papryki. Przygotować w 180 stopniach Celsjusza w mocno nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut. Usuń babeczki z brojlerów, gdy się ugotują.
Dodaj komentarz