Pyszne i zdrowe babeczki, łatwe w przygotowaniu, nie wymagają pieczenia, idealne dla całej rodziny!
różowe babeczki – lista składników:
- NA SPÓD BABECZEK:
- 1/4 szklanki orzechów nerkowca, moczonych co najmniej • 1/4 szklanki orzechów nerkowca, moczonych co najmniej
- 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny
- łyżeczka różowego colorsa Pitaya Fruit
- 200g posiekanych orzechów laskowych lub innego wybranego orzecha
- 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny
- w razie potrzeby 2 łyżeczki wody
- szczypta soli morskiej
- 125g mąki migdałowej
- ok. 50ml mleka kokosowego z puszki
- 2/3 szklanki daktyli bez pestek
- NA RÓŻOWY KREM:
różowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Dolna powierzchnia herbatników Nasmaruj pojemnik na herbatniki pozostałym tłuszczem. Wymieszaj wszystkie składniki na spód babeczek (aż powstanie bezsmakowa masa). 2 Krem: W blenderze połącz wszystkie składniki kremu w dowolnej kolejności, aż będą gładkie, około dwóch minut. Podczas przygotowywania kremu wyłóż formę ciastem, które wychodzi z procesu i przechowuj je w zamrażarce. Opróżnij kremową kombinację do każdej z ośmiu foremek na herbatniki po wyjęciu spodu z lodówki. Oczekując, że naprawdę chcesz, możesz przykleić dowolny naturalny przedmiot / orzechy na wierzchu. 3: Babeczki można zamrozić na trzy godziny. Przed podaniem babeczki powinny odpocząć przez około 30 minut w temperaturze pokojowej. Ciesz się posiłkiem!
Dodaj komentarz